Movico:
Onze Geschiedenis

Al 20 jaar leider op het gebied van originele mobiele visuele communicatie concepten

Geschiedenis van Movico

Eerste mobiele faciliteit: Kellogg's KinderTruuk

In 1993 ontwikkelde Movico - toen nog Wim van de Waarsenburg Produkties geheten - voor Kellogg’s Cornflakes de eerste mobiele faciliteit: de zogenaamde Kellogg’s KinderTruuk. De combinatie van originele promotionele activiteiten, een uitgebreid podiumprogramma en diverse speelattracties voor kinderen gegoten in een mobiele vorm van marketing, maakte de Kellogg’s Kindertruuk tot een enorm succes.

Komst van Giant Expo

Twee jaar later, in 1995, introduceerde Movico een geheel nieuw type mobiele faciliteit voor een Europese Roadshow van Philips: de Giant Expo. Een blikvanger van wereldformaat voorzien van alle gemakken, geheel bedacht en ontwikkeld in het gedachtegoed dat een snelle op- en afbouw zowel kosteneffectief als essentieel is voor klanten die dagelijks maximale exposure willen genereren op een andere locatie.

Eerste project in de sport: Tour de France

De Giant Expo stond volop in de belangstelling tijdens de start van de Tour de France in Den Bosch in 1996. Hierdoor werd het eerste project in de sport een feit: Tour de France 1997. Het avontuur begon met de Giant Expo, maar al snel werden ook andere mobiele faciliteiten geleverd voor dit internationale wielerspektakel!

Movico: Mobile Visual Communication

Door de toename van het aantal internationale klanten en roadshow projecten werd in 2000 de naam “Wim van de Waarsenburg Producties” omgedoopt tot Movico, Mobile Visual Communication. Tevens werd een ruim 5000 m2 grote hal met een aantal kantoorruimtes gebouwd voor onderhoud, opslag en het aanpassen van interieur en exterieur.

Komst van Expo Mobile

2001. (Inter)nationale roadshows met een lange doorlooptijd en meerdere verplaatsingen per week nemen een vogelvlucht. De B2B & B2C tak van Movico breidt zich uit en een nieuwe "dubbele uitschuiver" wordt toegevoegd aan de vloot: de Expo Mobile. Met Assembléon als koploper volgen al snel vele projecten waarbij zowel het exterieur als de inrichting en aankleding geheel wordt aangepast naar de huisstijl van de klant.

10 jaar in de sport: Tour de France, Giro d'Italia, 24hs le Mans...

Anno 2006 begeeft Movico zich ruim 10 jaar in de sport en reist ons gezelschap nog jaarlijks af naar Frankrijk. Met ruim 25 faciliteiten waaronder diverse pers- en hospitality faciliteiten, mobiele regieruimtes, TV-studio’s, mobiele tribunes en podia is Movico hofleverancier van de Ronde van Frankrijk.

Movico is niet meer weg te denken uit de sportwereld en z’n mobiele faciliteiten zijn te bezichtigen op grote en kleine sportevenementen, zoals: Giro ‘d Italia, Ronde van Polen & Portugal, vele wielerklassiekers, 24 uur van Le Mans, diverse rally evenementen, Memorial van Damme en vele anderen.

Uitbreiding én verspreiding: Azië en Noord-Amerika

2007 wordt gekenmerkt door het verder uitbreiden en upgraden van het wagenpark naar ruim 40 mobiele faciliteiten en oplossingen. Beurzen, educatieve projecten en projecten met specialistische inbouw van interieur nemen een vogelvlucht. Zelfs opdrachtgevers uit Azië en de Verenigde Staten weten ons te vinden!

15 jaar Movico: Blikken vangen op beurzen én in de woestijn

In 2008 bestaat Movico 15 jaar en dit speciale jubileum wordt gevierd met een wel heel divers programma. Zo wordt de mobiele finishboog en de ceremonie protocolaire voor de Tour de France ontwikkeld, trekken diverse faciliteiten de Atlantische Oceaan over voor de Dakar Rally in Argentinië en Chili én zijn onze blikvangers van formaat steeds vaker letterlijk en figuurlijk aanwezig op grote internationale beurzen!

Banden winterklaar, toeren door het land van de Tsaar... Movico is 20 jaar!

In de aanloop naar Movico's 20e verjaardag worden ambitieuze nieuwe stappen gemaakt. Diverse mobiele faciliteiten gaan nu ook op rolletjes door de sneeuw: Movico gaat op wintersport!

En alsof dat nog niet uitdaging genoeg is, wordt in 2011 wederom een geheel nieuwe faciliteit ontwikkeld: de mobiele Radio & TV Studio. Geïnspireerd door ervaringen in het verleden bieden we met deze dubbeldekker cameraplatform en regieruimte in één. Niet alleen erg praktisch, maar ook zeer populair bij onze opdrachtgevers. Zo volgde ESPN de FIFA Women's World Cup op de voet en tourt Channel One Russia in 2013 en 2014 door Rusland om diverse sportevenementen - waaronder de Olympische Winterspelen in Sochi - te verslaan!

Movico maakt u trots!

Valeo on Tour roadshow Valeo on Tour roadshow Giro d'Italia Giro d'Italia Flanders Classics Flanders Classics Classic Express Classic Express Samsung roadshow Samsung roadshow Huawei Huawei 24h du mans 24h du mans Val d'Isère Val d'Isère